Bouwkundige keuring Arum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Arum laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Arum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Arum controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Arum laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Arum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Arum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Arum (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een tariefoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €390. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de onderstaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Arum.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning84 m2290 – €315
Rijwoning109 m2€360 – €390
Hoekhuis147 m2€410 – €435
2-onder-1 kap163 m2€475 – €485
Landhuis199 m2€525 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Arum die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Kimswerd, Skingen, Zweins, Schalsum en Peins.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-arum-8822

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Arum onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Arum). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie