Bouwkundige keuring Midwoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Midwoud regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Midwoud.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Midwoud bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midwoud regelen

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Midwoud.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Midwoud

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Midwoud (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €340 en €410. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Midwoud.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning99 m2300 – €330
Rijtjeshuis122 m2€355 – €390
Kopwoning147 m2€420 – €440
2-onder-1 kap162 m2€460 – €480
Landhuis187 m2€515 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Midwoud die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oostwoud, Twisk, Opperdoes, De Weere en Lambertschaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midwoud-1679

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Midwoud analyseert een onpartijdige expert het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Midwoud). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Medemblik wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie