Bouwkundige keuring Eersel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Eersel laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Eersel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Eersel controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eersel uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en of er houtrot is. Ook heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eersel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website vind je ook meer gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eersel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Eersel (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €490. De totale prijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Eersel.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje99 m2290 – €315
Rijtjeshuis102 m2€345 – €365
Hoekpand139 m2€425 – €440
Twee onder één kap171 m2€450 – €495
Vrijstaand196 m2€510 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eersel die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Veldhoven, Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert en Cuijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eersel-5521

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Eersel checkt een objectieve specialist de woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eersel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Eersel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Vessem
 • Bouwkundige keuring Wintelre
 • Bouwkundige keuring Steensel
 • Bouwkundige keuring Duizel
 • Bouwkundige keuring Knegsel
 • Plaats een reactie