Bouwkundige keuring Lage Vuursche

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lage Vuursche laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Lage Vuursche.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Lage Vuursche inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lage Vuursche afspreken

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Lage Vuursche.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lage Vuursche

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lage Vuursche en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €470. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lage Vuursche.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Bovenwoning81 m2295 – €315
Tussenwoning118 m2€350 – €390
Hoekhuis128 m2€415 – €435
Geschakelde woning173 m2€475 – €505
Villa175 m2€520 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lage Vuursche die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Bosch en Duin en Den Dolder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lage-vuursche-3749

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Lage Vuursche analyseert een neutrale deskundige de potentiële woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lage Vuursche). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Baarn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie