Bouwkundige keuring Echteld

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Echteld laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Echteld.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Echteld checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Echteld uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Echteld.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in november 2022
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Echteld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Echteld en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €445. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Echteld.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Studio89 m2275 – €320
Tussenwoning101 m2€360 – €365
Hoekhuis143 m2€425 – €445
2-onder-1 kap156 m2€475 – €480
Vrijstaand192 m2€515 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport november 2022.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Echteld die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in IJzendoorn, Ochten, Opheusden, Kesteren en Lienden.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Doorn Bouwkundig Adviesbureau VanNieuwe Dam 154051 BAOchten
Zeist Bouwkundig Ontwerp en Adv Buro BV VanKerklaan 34043 MEOpheusden
Veld Bouw & AdviesLinge Singel 124033 KBLienden
HZ BouwadviesBatouwse Singel 114033 KPLienden
Bouwkundig ingenieur Echteld: schema voor jouw regio.
bouwkundige-keuring-echteld-4054

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Echteld onderzoekt een neutrale specialist de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Echteld). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Neder-Betuwe wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie