Bouwkundige keuring Amerongen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Amerongen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Amerongen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Amerongen bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het dak, dakpannen en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Amerongen plannen

Heel snel duidelijkheid over de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Amerongen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Amerongen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Amerongen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €335 en €475. Het prijskaartje hangt af van meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Amerongen.

Soort huisAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartementje90 m2290 – €320
Tussenwoning104 m2€350 – €390
Hoekpand141 m2€415 – €450
Geschakelde woning166 m2€470 – €500
Landhuis177 m2€525 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Amerongen die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Leersum, Maarsbergen, Maarn, Langbroek en Cothen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-amerongen-3958

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Amerongen checkt een neutrale specialist het huis. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Amerongen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie