Bouwkundige keuring Duiven

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Duiven laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Duiven.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Duiven onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Duiven laten uitvoeren

Direct meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en de staat van de isolatie. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Duiven.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Duiven

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Duiven (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een kostenberekening om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €300 en €405. De totale prijs is afhankelijk van een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Duiven.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Appartementje93 m2280 – €315
Tussenwoning122 m2€355 – €385
Kopwoning148 m2€405 – €435
2-onder-1 kap154 m2€450 – €500
Herenhuis185 m2€505 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Duiven die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Zevenaar, Renkum, Arnhem, Ede en Wageningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-duiven-6921

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Duiven checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Duiven). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Duiven wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Groessen
 • Bouwkundige keuring Loo Gld
 • Plaats een reactie