Bouwkundige keuring Neder-Betuwe

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Neder-Betuwe uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Neder-Betuwe.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Neder-Betuwe bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Neder-Betuwe laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan achterhaal je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Neder-Betuwe.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Neder-Betuwe

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Neder-Betuwe en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €285 en €455. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Neder-Betuwe.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning99 m2280 – €330
Rijwoning113 m2€360 – €375
Hoekwoning133 m2€410 – €440
2-onder-1 kap151 m2€455 – €490
Landhuis190 m2€520 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Neder-Betuwe die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Tiel, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-neder-betuwe-4043

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Neder-Betuwe controleert een onpartijdige expert het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Neder-Betuwe). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Neder-Betuwe wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Dodewaard
 • Bouwkundige keuring Kesteren
 • Bouwkundige keuring Opheusden
 • Bouwkundige keuring Ochten
 • Bouwkundige keuring IJzendoorn
 • Bouwkundige keuring Echteld
 • Plaats een reactie