Bouwkundige keuring Ochten

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ochten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bieden wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ochten.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ochten benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ochten plannen

Op korte termijn meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Ochten.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in september 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ochten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ochten en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €330 en €480. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ochten.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio87 m2290 – €305
Rijwoning125 m2€340 – €365
Kopwoning133 m2€420 – €435
2-onder-1 kap164 m2€460 – €495
Herenhuis184 m2€515 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport september 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ochten die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Opheusden, Kesteren, Lienden, Ommeren en Ingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ochten-4051

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Ochten analyseert een objectieve deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ochten). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Neder-Betuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie