Bouwkundige keuring Ellecom

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ellecom uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ellecom.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ellecom controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ellecom afspreken

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ellecom.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ellecom

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ellecom en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €385. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ellecom.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning77 m2295 – €330
Rijtjeshuis109 m2€335 – €390
Kopwoning135 m2€415 – €450
2-onder-1 kap157 m2€470 – €500
Villa181 m2€520 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ellecom die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Dieren, Didam, Loo Gld, Groessen en Tolkamer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ellecom-6955

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ellecom bekijkt een onpartijdige expert het woonhuis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ellecom). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Rheden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie