Bouwkundige keuring Jonkersvaart

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Jonkersvaart regelen is heel erg verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Jonkersvaart.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Jonkersvaart controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de dakbedekking en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jonkersvaart uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Jonkersvaart.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in maart 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Jonkersvaart

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Jonkersvaart (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €385. Het prijskaartje hangt af van verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Jonkersvaart.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Studio97 m2295 – €315
Rijtjeshuis123 m2€360 – €380
Hoekwoning137 m2€400 – €430
Geschakelde woning159 m2€470 – €490
Landhuis177 m2€530 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jonkersvaart die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Niebert, Nuis, Marum, Boerakker en Tolbert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jonkersvaart-9366

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Jonkersvaart controleert een neutrale deskundige de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Jonkersvaart). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerkwartier maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie