Bouwkeuring Provincie Gelderland

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Provincie Gelderland laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Provincie Gelderland.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Provincie Gelderland benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Gelderland plannen

Direkt meer info over de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau of een aannemingsbedrijf.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Provincie Gelderland

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €495. Het prijskaartje bestaat uit allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Gelderland.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Etagewoning90 m2€300 – €325
Rijwoning119 m2€350 – €380
Kopwoning130 m2€410 – €450
2-onder-1 kap160 m2€475 – €500
Vrijstaand194 m2€530 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Neder-Betuwe, Culemborg, Buren, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rozendaal, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland, Zutphen, Bronckhorst, Lochem, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Provincie Gelderland controleert een objectieve ingenieur het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €215.