Bouwkundige keuring IJzendoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in IJzendoorn inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in IJzendoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in IJzendoorn inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJzendoorn uitvoeren

Heel snel meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in IJzendoorn.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in IJzendoorn

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in IJzendoorn (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €395. De totale prijs bestaat uit meerdere onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in IJzendoorn.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning76 m2290 – €330
Rijwoning125 m2€350 – €385
Hoekwoning141 m2€415 – €445
2-onder-1 kap170 m2€470 – €485
Herenhuis198 m2€520 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJzendoorn die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ochten, Opheusden, Kesteren, Lienden en Ommeren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijzendoorn-4053

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in IJzendoorn controleert een objectieve expert het verblijf. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in IJzendoorn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Neder-Betuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie