Bouwkundige keuring Kudelstaart

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Kudelstaart laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Kudelstaart.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kudelstaart controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kudelstaart afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kudelstaart.

Een extra voordelige bouwkeuring in november 2022
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kudelstaart

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kudelstaart (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je hier een kostenberekening om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2022 variëren rond de €335 en €435. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kudelstaart.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Appartement91 m2290 – €305
Rijwoning114 m2€335 – €380
Hoekwoning131 m2€425 – €450
Twee onder één kap163 m2€450 – €505
Villa191 m2€520 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport november 2022.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kudelstaart die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Vrouwenakker, Amstelhoek, de Hoef, De Kwakel en Naarden.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Doornbos Bouwadvies & MakelaardijAalsmeerderweg 3781432 EEAalsmeer
Status Quo Bouwkundig BureauSchoolstraat 171431 BGAalsmeer
Sanders Bouw & Advies MarcelMeervalstraat 341431 WGAalsmeer
Buis-Pomona ProjectbureauTurfstekerstraat 631431 GDAalsmeer
Bouwkundig ingenieur Kudelstaart: werkzaam binnen de regio.
bouwkundige-keuring-kudelstaart-1433

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Kudelstaart checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kudelstaart). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Aalsmeer doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie