Bouwkundige keuring Zutphen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zutphen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zutphen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zutphen controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zutphen laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zutphen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zutphen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Zutphen (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je hier een kostenoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €385. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zutphen.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement89 m2295 – €315
Rijtjeshuis108 m2€345 – €365
Kopwoning134 m2€415 – €435
Twee onder één kap151 m2€460 – €500
Herenhuis185 m2€505 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zutphen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Berkelland, Oost Gelre, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zutphen-7204

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Zutphen bekijkt een neutrale expert het huis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zutphen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zutphen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Warnsveld
 • Plaats een reactie