Bouwkundige keuring Empe

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Empe inplannen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Empe.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Empe benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de fundering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Empe plannen

Direct inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Empe.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Empe

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Empe (regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €490. De prijs is afhankelijk van diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Empe.

Type woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Bovenwoning82 m2280 – €330
Rijtjeshuis117 m2€360 – €385
Hoekpand150 m2€425 – €450
2-onder-1 kap169 m2€470 – €480
Villa197 m2€525 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Empe die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Nijbroek, Terwolde, Teuge, Twello en Wilp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-empe-7399

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Empe onderzoekt een objectieve partij het woonobject. Een aanrader, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Empe). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Brummen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie