Bouwkundige keuring Vrouwenakker

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Vrouwenakker inplannen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vrouwenakker.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Vrouwenakker controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vrouwenakker uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Vrouwenakker.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2022
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Vrouwenakker

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Vrouwenakker (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €405. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Vrouwenakker.

Soort huisGroottePrijsberekening
Etagewoning77 m2280 – €325
Rijwoning120 m2€345 – €365
Kopwoning149 m2€405 – €450
Twee onder één kap155 m2€455 – €480
Vrijstaand192 m2€505 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2022.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vrouwenakker die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Amstelhoek, de Hoef, De Kwakel, Naarden en Bussum.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Veen Bouwadvies DRozenlaan 431424 CEDe Kwakel
Vanderpol & Brockhoff Bouwkundige en Financiële Adv.Hendrik F. Andriessenweg 51421 KRUithoorn
New Business & Technology ConsultingMarktplein 651421 ACUithoorn
Vesta VisieNagtglaslaan 271412 EGNaarden
Bouwkundig ingenieur Vrouwenakker: regionale bedrijven.
bouwkundige-keuring-vrouwenakker-1428

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Vrouwenakker bekijkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vrouwenakker). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Nieuwkoop bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie