Bouwkundige keuring Rossum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Rossum regelen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder lees je meer aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Rossum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rossum onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rossum plannen

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de dakconstructie en of er houtrot is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Rossum.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rossum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Rossum (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €455. De prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rossum.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Studio85 m2285 – €305
Rijwoning125 m2€350 – €365
Hoekhuis138 m2€410 – €440
2-onder-1 kap172 m2€470 – €485
Villa191 m2€515 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Rossum die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Weerselo, Denekamp, Beuningen, de Lutte en Overdinkel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rossum-7596

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Rossum onderzoekt een neutrale specialist het woonhuis. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Rossum). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Dinkelland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie