Bouwkundige keuring Naarden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Naarden inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Naarden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Naarden analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Naarden uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Naarden.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Naarden

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Naarden (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €315 en €370. De totale prijs is gebaseerd op diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de vergelijker hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Naarden.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio98 m2285 – €315
Rijwoning117 m2€345 – €380
Hoekwoning141 m2€425 – €435
2-onder-1 kap151 m2€475 – €505
Landhuis175 m2€520 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Naarden die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Bussum, Muiderberg, Muiden, Baambrugge en Nederhorst den Berg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-naarden-1411

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Naarden analyseert een onpartijdige expert het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Naarden). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Gooise Meren loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie