Bouwkundige keuring Epe

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Epe laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen, de investeringen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Epe.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Epe analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Epe plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Epe.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Epe

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Epe en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €370. De prijs hangt af van meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Epe.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning90 m2€295 – €310
Rijtjeshuis112 m2€360 – €385
Hoekhuis134 m2€425 – €450
Twee onder één kap155 m2€470 – €480
Villa198 m2€520 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Epe die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek, Elburg en Nunspeet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-epe-8161

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Epe bekijkt een onpartijdige ingenieur de woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Epe). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Epe wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Emst
 • Bouwkundige keuring Oene
 • Bouwkundige keuring Vaassen
 • Plaats een reactie