Bouwkundige keuring Drogeham

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Drogeham laten doen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bekijk je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Drogeham.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Drogeham onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drogeham regelen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie. Zo achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Drogeham.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Drogeham

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Drogeham (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €455. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Drogeham.

Soort woningGrootteGeschatte kosten
Flatwoning85 m2300 – €305
Rijwoning113 m2€340 – €385
Kopwoning149 m2€425 – €435
2-onder-1 kap167 m2€460 – €490
Landhuis189 m2€505 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drogeham die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Kootstertille, Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost en Augustinusga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drogeham-9289

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Drogeham analyseert een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Drogeham). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Achtkarspelen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie