Bouwkundige keuring Poortvliet

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Poortvliet laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Poortvliet.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Poortvliet benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Poortvliet regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de fundering en en of er asbest aanwezig is. Zo achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Poortvliet.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Poortvliet

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Poortvliet (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €415. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Poortvliet.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Etagewoning75 m2295 – €330
Rijtjeshuis122 m2€345 – €380
Hoekpand138 m2€405 – €445
Geschakelde woning158 m2€460 – €480
Vrijstaand185 m2€530 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Poortvliet die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland, Dinteloord, Lepelstraat en Halsteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-poortvliet-4693

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Poortvliet checkt een onafhankelijk partij het verblijf. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Poortvliet). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tholen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie