Bouwkundige keuring Achtkarspelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Achtkarspelen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Achtkarspelen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Achtkarspelen checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het voegwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Achtkarspelen afspreken

Behoefte aan een indicatie van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Achtkarspelen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Achtkarspelen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Achtkarspelen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het object in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €300 en €465. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Achtkarspelen.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning75 m2275 – €315
Tussenwoning107 m2€350 – €385
Hoekhuis132 m2€415 – €430
Geschakelde woning161 m2€450 – €495
Villa178 m2€525 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Achtkarspelen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Westerkwartier, Groningen, Westerwolde, Oldambt en Pekela.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-achtkarspelen-9873

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Achtkarspelen bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Achtkarspelen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Achtkarspelen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Stroobos
 • Bouwkundige keuring Gerkesklooster
 • Bouwkundige keuring Harkema
 • Bouwkundige keuring Surhuizum
 • Bouwkundige keuring Augustinusga
 • Bouwkundige keuring Buitenpost
 • Bouwkundige keuring Twijzel
 • Bouwkundige keuring Twijzelerheide
 • Bouwkundige keuring Kootstertille
 • Bouwkundige keuring Drogeham
 • Bouwkundige keuring Surhuisterveen
 • Bouwkundige keuring Boelenslaan
 • Plaats een reactie