Bouwkundige keuring Twijzelerheide

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Twijzelerheide inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Twijzelerheide.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Twijzelerheide controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het schilderwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Twijzelerheide inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de staat van de CV-ketel. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Twijzelerheide.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Twijzelerheide

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Twijzelerheide (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een overzicht met de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €270 en €450. Het kostenplaatje hangt af van allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Twijzelerheide.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning100 m2280 – €325
Rijwoning102 m2€340 – €385
Hoekwoning143 m2€405 – €445
Geschakelde woning174 m2€460 – €490
Landhuis195 m2€515 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Twijzelerheide die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Twijzel, Buitenpost, Augustinusga, Surhuizum en Harkema.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-twijzelerheide-9287

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Twijzelerheide onderzoekt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Twijzelerheide). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Achtkarspelen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie