Bouwkundige keuring Teroele

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Teroele laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Teroele.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Teroele controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Teroele plannen

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij weet je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Teroele.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Teroele

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Teroele en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Hij of zij kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een kostenberekening om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €480. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Teroele.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning96 m2€285 – €310
Rijwoning100 m2€340 – €370
Hoekwoning140 m2€425 – €430
Twee onder één kap156 m2€455 – €500
Herenhuis199 m2€505 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Teroele die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Idskenhuizen, Tjerkgaast, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug en Doniaga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-teroele-8524

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Teroele analyseert een onafhankelijk partij het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Teroele). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie