Bouwkundige keuring Buitenpost

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Buitenpost laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Buitenpost.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Buitenpost checkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buitenpost uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Buitenpost.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Buitenpost

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Buitenpost (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €410. De totale prijs hangt af van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Buitenpost.

Type woningGroottePrijsberekening
Studio77 m2€275 – €320
Tussenwoning101 m2€340 – €380
Kopwoning147 m2€410 – €435
Twee onder één kap165 m2€450 – €500
Vrijstaand178 m2€525 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buitenpost die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Augustinusga, Surhuizum, Harkema, De Westereen en Feanwâlden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buitenpost-9285

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Buitenpost bekijkt een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Buitenpost). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Achtkarspelen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie