Bouwkundige keuring Banholt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Banholt laten doen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Banholt.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Banholt controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de dakbedekking en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Banholt laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Banholt.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Banholt

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Banholt en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €375. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Banholt.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning92 m2295 – €310
Tussenwoning105 m2€355 – €380
Kopwoning138 m2€415 – €450
2-onder-1 kap154 m2€475 – €505
Herenhuis183 m2€515 – €535
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Banholt die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Mheer, Noorbeek, Eckelrade, Gronsveld en Eijsden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-banholt-6262

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Banholt bekijkt een neutrale deskundige de woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Banholt). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Eijsden-Margraten loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie