Bouwkeuring Provincie Friesland

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Provincie Friesland uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Provincie Friesland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Provincie Friesland onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Friesland regelen

Op korte termijn inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het stucwerk en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau of een bouwbedrijf.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Provincie Friesland

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €325 en €395. De totale prijs hangt af van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Friesland.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje76 m2275 – €320
Rijtjeshuis122 m2€340 – €375
Hoekhuis143 m2€405 – €450
2-onder-1 kap161 m2€455 – €500
Vrijstaand199 m2€505 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekijk ook de mogelijkheden in Weststellingwerf, Heerenveen, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Dantumadiel, Achtkarspelen.

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Provincie Friesland bekijkt een objectieve ingenieur de woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €245.