Bouwkundige keuring Augustinusga

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Augustinusga inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Augustinusga.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Augustinusga analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Augustinusga laten uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Augustinusga.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Augustinusga

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Augustinusga (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenberekening om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €480. De totaalprijs hangt af van verschillendefacetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Augustinusga.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Appartement75 m2290 – €315
Tussenwoning117 m2€345 – €375
Hoekwoning143 m2€410 – €445
Twee onder één kap167 m2€475 – €495
Villa194 m2€510 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Augustinusga die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Surhuizum, Harkema, De Westereen, Feanwâlden en Suwâld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-augustinusga-9284

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Augustinusga bekijkt een objectieve specialist het woonhuis. Slim, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Augustinusga). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Achtkarspelen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie