Bouwkundige keuring Asch

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Asch laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de kosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Asch.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Asch controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Asch uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Asch.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Asch

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Asch (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens bekijk je hier een kostenberekening om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €385. De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Asch.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement84 m2275 – €325
Rijwoning109 m2€355 – €375
Hoekpand125 m2€420 – €450
Twee onder één kap161 m2€470 – €505
Vrijstaand181 m2€520 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Asch die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Beusichem, Zoelmond, Varik, Heesselt en Zennewijnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-asch-4115

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Asch bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Asch). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Buren loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie