Bouwkundige keuring Nieuwdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwdorp laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuwdorp.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuwdorp analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de fundering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwdorp plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de toepassingen van isolatie. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nieuwdorp.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuwdorp

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwdorp en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €445. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwdorp.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning92 m2€275 – €325
Rijwoning113 m2€335 – €365
Hoekhuis145 m2€425 – €450
Geschakelde woning154 m2€455 – €480
Vrijstaand200 m2€530 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwdorp die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Borssele, s-Heerenhoek, Heinkenszand, s-Heer Abtskerke en Nisse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwdorp-4455

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Nieuwdorp bekijkt een onpartijdige partij de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwdorp). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Borsele wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie