Bouwkundige keuring Buitenkaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Buitenkaag regelen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Buitenkaag.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Buitenkaag benadert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buitenkaag plannen

Heb je belang bij een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Ook kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Buitenkaag.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Buitenkaag

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Buitenkaag (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document is een beoordeling te vinden met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook staat in het document een tariefoverzicht om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €410. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Buitenkaag.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning98 m2280 – €325
Rijtjeshuis106 m2€360 – €375
Kopwoning144 m2€420 – €440
Twee onder één kap164 m2€470 – €480
Villa185 m2€505 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buitenkaag die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Abbenes, Weteringbrug, Leimuiderbrug, Burgerveen en Nieuw-Vennep.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buitenkaag-2158

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Buitenkaag controleert een objectieve specialist het woonhuis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Buitenkaag). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie