Bouwkundige keuring Terherne

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Terherne inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Terherne.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Terherne benadert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terherne regelen

Direct inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en of er houtrot is. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Terherne.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Terherne

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Terherne en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €495. De totaalprijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Terherne.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Studio87 m2285 – €320
Rijtjeshuis118 m2€355 – €365
Kopwoning149 m2€410 – €445
2-onder-1 kap153 m2€465 – €490
Herenhuis176 m2€510 – €555
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terherne die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Akkrum, Slijkenburg, Nijeholtwolde, Nijelamer en Oldelamer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terherne-8493

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Terherne bekijkt een onpartijdige deskundige de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Terherne). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie