Bouwkundige keuring s-Heer Abtskerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in s-Heer Abtskerke regelen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in s-Heer Abtskerke.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in s-Heer Abtskerke checkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijv. het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Heer Abtskerke inplannen

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in s-Heer Abtskerke.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in s-Heer Abtskerke

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in s-Heer Abtskerke en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €330 en €425. De prijs bestaat uit diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in s-Heer Abtskerke.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Appartement82 m2300 – €325
Tussenwoning107 m2€335 – €365
Hoekpand127 m2€425 – €445
2-onder-1 kap175 m2€450 – €505
Landhuis176 m2€505 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in s-Heer Abtskerke die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nisse, Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk en Oudelande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-heer-abtskerke-4444

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in s-Heer Abtskerke bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in s-Heer Abtskerke). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Borsele wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie