Bouwkundige keuring Heinkenszand

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heinkenszand inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Heinkenszand.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Heinkenszand analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heinkenszand regelen

Heb je belang bij een analyse van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Heinkenszand.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische informatie over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heinkenszand

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Heinkenszand en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €315 en €495. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het schema hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Heinkenszand.

Soort woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartementje83 m2300 – €320
Tussenwoning124 m2€345 – €385
Hoekwoning134 m2€400 – €440
2-onder-1 kap163 m2€450 – €505
Landhuis176 m2€510 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heinkenszand die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in s-Heer Abtskerke, Nisse, Ovezande, Driewegen en Ellewoutsdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heinkenszand-4451

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Heinkenszand bekijkt een neutrale partij het woonhuis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Heinkenszand). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Borsele wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie