Bouwkundige keuring Borsele

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Borsele laten doen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Borsele.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Borsele analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Borsele inplannen

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de fundering en en of er sprake is van lekkages. Daarbij kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Borsele.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Borsele

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Borsele (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert analyseert alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €375. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de vergelijker hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Borsele.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning94 m2€290 – €310
Tussenwoning107 m2€360 – €370
Hoekhuis128 m2€420 – €450
Geschakelde woning166 m2€470 – €495
Landhuis184 m2€530 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Borsele die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen, Veere en Middelburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-borsele-4451

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Borsele controleert een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Borsele). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Borsele wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring s-Heerenhoek
 • Bouwkundige keuring Borssele
 • Bouwkundige keuring Nieuwdorp
 • Bouwkundige keuring Lewedorp
 • Bouwkundige keuring s-Gravenpolder
 • Bouwkundige keuring Hoedekenskerke
 • Bouwkundige keuring Kwadendamme
 • Bouwkundige keuring Baarland
 • Bouwkundige keuring Oudelande
 • Bouwkundige keuring Ellewoutsdijk
 • Bouwkundige keuring Driewegen
 • Bouwkundige keuring Ovezande
 • Bouwkundige keuring Nisse
 • Bouwkundige keuring s-Heer Abtskerke
 • Bouwkundige keuring Heinkenszand
 • Plaats een reactie