Bouwkundige keuring Spaarndam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Spaarndam laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Spaarndam.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Spaarndam benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spaarndam afspreken

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Spaarndam.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Spaarndam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Spaarndam en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €430. De totaalprijs bestaat uit een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Spaarndam.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Flatwoning84 m2290 – €330
Tussenwoning124 m2€360 – €365
Hoekwoning127 m2€405 – €450
Geschakelde woning152 m2€455 – €480
Landhuis175 m2€520 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Spaarndam die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Spaarndam, Overveen, Velserbroek, Driehuis en Velsen-Zuid.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spaarndam-2064

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Spaarndam controleert een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Spaarndam). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie