Bouwkundige keuring s-Heerenhoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in s-Heerenhoek laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in s-Heerenhoek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in s-Heerenhoek bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de meterkast en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Heerenhoek laten uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het voegwerk en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in s-Heerenhoek.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in s-Heerenhoek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in s-Heerenhoek (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €485. De prijs bestaat uit verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de vergelijker hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in s-Heerenhoek.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Etagewoning77 m2295 – €325
Tussenwoning124 m2€350 – €385
Hoekpand132 m2€425 – €440
Twee onder één kap168 m2€450 – €490
Vrijstaand178 m2€515 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in s-Heerenhoek die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Heinkenszand, s-Heer Abtskerke, Nisse, Ovezande en Driewegen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-heerenhoek-4453

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in s-Heerenhoek controleert een neutrale expert het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in s-Heerenhoek). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Borsele wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie