Bouwkeuring Provincie Zeeland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Provincie Zeeland inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Provincie Zeeland.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Provincie Zeeland inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het voegwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Zeeland regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect of een bouwpartij.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal vind je ook meer informatie over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Provincie Zeeland

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €370. De totale prijs is gebaseerd op verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Zeeland.

Soort woningGrootteGemiddelde kosten
Appartement76 m2295 – €330
Rijtjeshuis116 m2€360 – €385
Hoekpand138 m2€405 – €450
2-onder-1 kap164 m2€470 – €500
Villa184 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekijk ook de mogelijkheden in Schouwen-Duiveland, Middelburg, Veere, Vlissingen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Hulst, Tholen.

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Provincie Zeeland bekijkt een neutrale specialist het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €240.