Bouwkundige keuring Culemborg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Culemborg laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Culemborg.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Culemborg analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Culemborg laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Culemborg.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Culemborg

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Culemborg (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €470. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Culemborg.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Bovenwoning93 m2295 – €330
Tussenwoning107 m2€360 – €365
Hoekpand143 m2€425 – €440
Geschakelde woning162 m2€450 – €485
Vrijstaand195 m2€525 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Culemborg die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Neder-Betuwe, Tiel, Houten, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-culemborg-4101

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Culemborg analyseert een onafhankelijk partij het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Culemborg). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Culemborg doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie