Bouwkundige keuring Waardhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Waardhuizen laten doen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Waardhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Waardhuizen checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waardhuizen plannen

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Waardhuizen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Waardhuizen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Waardhuizen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €395. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Waardhuizen.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Etagewoning97 m2285 – €325
Tussenwoning111 m2€355 – €385
Hoekhuis140 m2€405 – €440
Twee onder één kap159 m2€465 – €490
Vrijstaand197 m2€530 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waardhuizen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Almkerk, Woudrichem, Rijswijk, Giessen en Andel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waardhuizen-4287

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Waardhuizen analyseert een onafhankelijk partij de potentiële woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Waardhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Altena maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie