Bouwkundige keuring Wijk bij Duurstede

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Wijk bij Duurstede laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wijk bij Duurstede.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wijk bij Duurstede inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten weet je alles over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijk bij Duurstede regelen

Wil je snel duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Wijk bij Duurstede.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wijk bij Duurstede

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wijk bij Duurstede (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €340 en €465. De prijs is afhankelijk van verschillende punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wijk bij Duurstede.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje88 m2280 – €320
Rijwoning105 m2€360 – €380
Hoekhuis127 m2€420 – €450
2-onder-1 kap174 m2€475 – €505
Villa193 m2€520 – €545
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijk bij Duurstede die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Renswoude, Rhenen en Veenendaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijk-bij-duurstede-3961

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Wijk bij Duurstede bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wijk bij Duurstede). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Wijk bij Duurstede wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Cothen
 • Bouwkundige keuring Langbroek
 • Plaats een reactie