Bouwkundige keuring Utrechtse Heuvelrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Utrechtse Heuvelrug laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Utrechtse Heuvelrug.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Utrechtse Heuvelrug benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Utrechtse Heuvelrug inplannen

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Utrechtse Heuvelrug.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website tref je ook praktische uitleg over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Utrechtse Heuvelrug

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Utrechtse Heuvelrug en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een kostenoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €460. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Utrechtse Heuvelrug.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement97 m2290 – €310
Rijwoning100 m2€355 – €370
Kopwoning128 m2€420 – €440
2-onder-1 kap171 m2€475 – €490
Herenhuis195 m2€510 – €540
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Utrechtse Heuvelrug die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Woudenberg, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Zeewolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-utrechtse-heuvelrug-3959

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Utrechtse Heuvelrug controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Utrechtse Heuvelrug). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Doorn
 • Bouwkundige keuring Maarn
 • Bouwkundige keuring Maarsbergen
 • Bouwkundige keuring Leersum
 • Bouwkundige keuring Amerongen
 • Bouwkundige keuring Overberg
 • Bouwkundige keuring Driebergen-Rijsenburg
 • Plaats een reactie