Bouwkundige keuring Houten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Houten laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Houten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Houten benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Houten laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is. Ook weet je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Houten.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Houten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Houten en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €275 en €380. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Houten.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Etagewoning78 m2290 – €320
Tussenwoning106 m2€355 – €365
Hoekpand139 m2€400 – €450
Geschakelde woning154 m2€450 – €490
Villa193 m2€525 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Houten die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Renswoude en Rhenen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-houten-3993

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Houten bekijkt een objectieve expert het verblijf. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Houten). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Houten wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Tull en ’t Waal
 • Bouwkundige keuring t Goy
 • Bouwkundige keuring Schalkwijk
 • Plaats een reactie