Bouwkundige keuring Midlum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Midlum regelen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Midlum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Midlum onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midlum laten uitvoeren

Heel snel een inspectie van de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Midlum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Midlum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Midlum (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €385. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Midlum.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje86 m2€280 – €315
Rijwoning119 m2€345 – €365
Hoekpand143 m2€425 – €440
Geschakelde woning155 m2€455 – €490
Vrijstaand181 m2€525 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Midlum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Wijnaldum, Pietersbierum, Sexbierum, Oosterbierum en Klooster Lidlum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midlum-8872

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Midlum analyseert een neutrale partij het gebouw. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Midlum). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Harlingen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie