Bouwkundige keuring Haaren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Haaren uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Haaren.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Haaren benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier weet je alles over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haaren laten uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en of er houtrot is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Haaren.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website vind je ook meer informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Haaren

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Haaren (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €335 en €485. Het prijskaartje bestaat uit allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Haaren.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Flatwoning79 m2285 – €325
Rijtjeshuis100 m2€345 – €385
Hoekhuis149 m2€420 – €435
Twee onder één kap153 m2€455 – €505
Landhuis188 m2€525 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Haaren die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Oisterwijk, Goirle, Tilburg, Geertruidenberg en Drimmelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haaren-5076

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Haaren bekijkt een neutrale specialist het huis. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Haaren). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Haaren loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Esch
 • Bouwkundige keuring Helvoirt
 • Bouwkundige keuring Biezenmortel
 • Plaats een reactie