Bouwkundige keuring Tiel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Tiel inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder tref je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Tiel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Tiel onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tiel laten uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Tiel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Tiel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Tiel (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €275 en €435. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Tiel.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning81 m2275 – €310
Tussenwoning113 m2€350 – €375
Hoekhuis148 m2€410 – €435
2-onder-1 kap160 m2€465 – €500
Landhuis186 m2€510 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tiel die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Renswoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tiel-4004

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Tiel controleert een objectieve specialist de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Tiel). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Kapel Avezaath
 • Bouwkundige keuring Wadenoijen
 • Bouwkundige keuring Kerk Avezaath
 • Bouwkundige keuring Zennewijnen
 • Plaats een reactie