Bouwkundige keuring Rinsumageast

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rinsumageast laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Rinsumageast.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rinsumageast inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rinsumageast uitvoeren

Heel snel een inspectie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Zo krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Rinsumageast.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Rinsumageast

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Rinsumageast en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €405. De prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Rinsumageast.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement86 m2300 – €315
Tussenwoning117 m2€360 – €375
Hoekwoning148 m2€420 – €440
Geschakelde woning174 m2€455 – €505
Vrijstaand190 m2€520 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rinsumageast die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Damwâld, Dokkum, Wyns, Wytgaard en Wirdum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rinsumageast-9105

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Rinsumageast bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rinsumageast). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Dantumadiel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie