Bouwkundige keuring Hekendorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hekendorp uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hekendorp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hekendorp benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hekendorp afspreken

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Hekendorp.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hekendorp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hekendorp (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €295 en €410. Het kostenplaatje is afhankelijk van allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hekendorp.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning81 m2300 – €310
Rijtjeshuis112 m2€335 – €375
Hoekwoning135 m2€420 – €450
Twee onder één kap172 m2€455 – €500
Landhuis191 m2€520 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hekendorp die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Waarder, Driebruggen, Papekop, Linschoten en Haarzuilens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hekendorp-3467

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hekendorp bekijkt een onpartijdige ingenieur de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hekendorp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oudewater maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie