Bouwkundige keuring Diffelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Diffelen laten doen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Diffelen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Diffelen checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Diffelen plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Diffelen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Diffelen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Diffelen (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €345 en €455. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Diffelen.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning100 m2285 – €305
Rijwoning123 m2€345 – €390
Kopwoning135 m2€425 – €450
Twee onder één kap154 m2€455 – €495
Villa192 m2€520 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Diffelen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rheeze, Hoogenweg, Venebrugge, Radewijk en Anerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-diffelen-7795

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Diffelen bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Diffelen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hardenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie